Bild på barn som badar

Badsjöar

Boulognersjön

En dag på stranden - mitt i stan!

Boulognersjön ligger mitt i Skövde med gångavstånd cirka fem minuter till såväl Resecentrum som till centrum och Högskolan. Här kan du njuta av en vacker sandstrand, lummig grönska och bada i rent vatten direkt från Vättern. Besök Boulognersjön i sommar och ta ett dopp, en glass eller njut av en tupplur i skuggan!

Service: En strand har anlagts och det finns bänkar, bord, grillar och grillställ. Det finns en gångväg med två utskjutande bryggor, så promenader eller joggingrundor runt sjön är nu möjligt. En tillfällig toalett finns i anslutning till sjön. - Hitta till Boulognersjön (Google Maps)

Karstorpssjön

Badplatsen ligger vid Skaraborgs Sjukhus, (f d KSS) på Volvos fritidsområde. 
Service: WC och beachvolleyplan. - Hitta till Karstorpssjön (Google Maps)
 

Lången

Melldala badplats ligger cirka tre km från Timmersdala på vägen mot Lerdala.
 

Simsjön

Simsjön ligger på berget Billingen. Tag av från väg 49 vid infarten till Skövde, skyltat Simsjön. Kör cirka tre km.
Service: bryggor, WC, kiosk, servering, minigolfbana. - Hitta till Simsjön (Google Maps)
Vid Simsjön finns tre stycken badplatser: Stora badviken, Herrekvarn och Villeviken. Vid Villeviken byggs inför badsäsongen 2016 ett tillgänglighetsanpassat bad. På denna plats kommer det att finnas badramp, tillgänglighetsanpassad fikaplats, WC, parkering m.m.
 

Sjötorpssjön

Sjötorpsbadet ligger mitt inne i Skultorp.
Service: bryggor, WC, lekplats, beachvolleybana, boulebana och frisbeegolfbana (gratis, ta med penna och frisbee). - Hitta till Sjötorpssjön (Google Maps)
 

Vristulven

Meybobadet ligger vid sjön Vristulven cirka 25 kilometer norr om Skövde.
Service: Kiosk, WC, omklädningsrum, badbrygga, separat dykbrygga, lekplats, grillstad, solskydd för barnvagnar. - Hitta till Meybobadet (Google Maps)

Du kan också använda länken till Eniros under rubriken "Relaterad information. Skriv in namnet på den sjö som du vill åka till i sökfältet så får du fram en karta.