Bild på civilministern och representanter från Skaraborg

Civilminister Ardalan Shekarabi besökte Skövde

Civilminister Ardalan Shekarabi besökte under tisdagen Skövde för en dialog med Skaraborgs kommuner.

Under mötet med representanter från flera av kommunerna i Skaraborg fick civilministern chansen att höra om vilka framtida utmaningar Skaraborgs kommuner står inför. Det diskuterades bland annat behov av ökad statlig närvaro i kommunerna, utmaningar med kompetensförsörjning inom välfärden och effekter av en ökad urbanisering samtidigt som behovet av nya investeringar ökar.

Kommundialogerna är ett led i regeringens arbete för att långsiktigt kunna skapa en god välfärd i hela landet.

På bilden ses från vänster Björn Cavalli-Björkman (Götene), Kajsa Ezerius (Lidköping), Ida Ekeroth (Mariestad), Ardalan Shekarabi, Marie Ekman (Skövde) och Peter Lindroth (Karlsborg).