Somalisk författare till Internationella modersmålsdagen

Internationella Modersmålsdagen infaller på tisdag den 21 februari. Då ger den somaliske författaren Bile M Hashi en föreläsning där han berättar om hur det är att skriva på sitt modersmål i en främmande kultur.

Bile M Hashi är sedan 1990 bosatt i Göteborg. Han har publicerat 20 romaner och bland annat fått Göteborgs stads kulturpris.

Med anledning av att Skövde kommun inom kort öppnar en Mottagnings- och modersmålsenhet uppmärksammas i år den Internationella modersmålsdagen med flera aktiviteter under veckan. Det blir bland annat utställningar, bildspel och informationsstationer på Stadsbiblioteket.

Ett projekt som fått nationell uppmärksamhet är det finska språkprojektet ”Från modersmål till mor- och farföräldrarnas mål”. Se separat inbjudan till Mångsidiga måndagar 20 februari.

Media hälsas välkomna till Internationella modersmålsdagen.

Tid: Tisdag 21 februari kl. 13.00-19.00
Plats: Stadsbiblioteket, Skövde Kulturhus

Medarrangör till Internationella modersmålsdagen är Mottagnings- och modersmålsenheten Skövde kommun, Helenaskolan och Kulturrådet

Magnus Rosén, Lizette Uddmar eller Cecilia Strimell