Vardagsjuridik i naturen - föreläsning på Mångsidiga Måndagar

Vilka ingrepp och aktiviteter kräver tillstånd eller dispens för att få utföras på egen mark? Är det skillnad på vad som gäller i privat trädgård och på hela fastigheten? Det är några frågor som kommer att få svar under Mångsidiga Måndagar den 13 mars.

Att aktiviteter såsom brytning av gemensamma resurser eller anläggning av tunnlar och vägar som påverkar grundvatten och vattendrag kräver tillstånd är allmänt känt. Men vad får man lov att göra i sin egen trädgård eller på sin fastighet och vilka aktiviteter och ingrepp behöver jag som markägare söka tillstånd eller dispens för? 

Sofia Berg är disputerad biolog och arbetar som miljökonsult på EnviroPlanning AB i Göteborg. Hon kommer under kvällen att gå igenom ett antal vanligt förekommande frågeställningar om mindre ingrepp på privat fastighet. Får man exempelvis ta bort en stenmur som gränsar till trädgården, får man anlägga en mindre damm, får man bygga en brygga om markägaren givit servitut eller tillåtelse, får man gräva upp fridlysta arter i sin trädgård, får man köra med fyrhjuling om markägaren gett lov till det och får man egentligen ha skrotbilar stående hemma?

 

Media hälsas välkomna

Tid: Måndag 13 mars kl 18.00

Plats: Stadsbiblioteket, Skövde Kulturhus

 

Medarrangör: Skövde Naturskyddsförening

 

Kontakt
Eva Kihlström
Programansvarig biblioteksassistent
0500-49 80 70

Anna Gullstrand
Bibliotekschef
0500-49 89 71