Bild på Arena Skövde

Arena Skövde

Arena Skövde är en multianläggning för idrott, bad, rehabilitering, styrke- och gruppträning, och publika evenemang.

Elitidrott

I Arena Skövdes halldel bedrivs elitidrott av olika slag. Våra handbollslag IFK Skövde och Skövde HF spelar sina hemmamatcher här. Dessutom kan man se internationella Taekwon-dotävlingar, innebandy, basket, karate, futsal och mycket mer. Gillar man inte sport erbjuder vi även konserter med Sveriges artistelit samt mässor av olika slag.

Motionssim och föreningsverksamhet

För motionssimmare har vi en fin 25-metersbassäng med 7 banor som även har ett hopptorn för de leksugna. I anslutning till upplevelsebadet finns också en ny 25-metersbassäng med 8 banor. Dessutom har vi en rehab-bassäng och en undervisningsbassäng där vi bedriver våra olika simskolor. 

Upplevelsebad

Har man bara barnasinnet i behåll kan man hitta något som passar i vårt nya upplevelsebad. Eller vad sägs om en utomhusvildfors där man pressas fram med 900 liter vatten per sekund, tre vattenrutschkanor med varierande hastighet, en vågmaskin, en klättermursbassäng där man om man inte klarar av alla hinder och vattenfall trillar ner i plurret, en vattenpist, en trippelrutschkana för de mellanstora barnen, vattenfall, strömkanaler och en simma-ut-bassäng samt en barnbassäng med en drake som sprutar vatten.

Relax och avkoppling på Aqua Vitalis

Här råder lugnet och har man fyllt 18 år är man välkommen ner. Relaxavdelningen har både en inne- och en utedel med tre bastuavdelningar, varmpooler, varmhäll, upplevelseduschar, hinkdusch och servering.

Givetvis är hela badet öppet 365 dagar om året, så vill du bada på julafton så kan du göra det. 

Gym och bowling

En trappa upp bedriver Nautilus Actic Fitness gym för alla i åldrarna 16-100 år. På markplan kan man vässa bowlingformen eller ta en bit mat i O’Learys Bowling och Restaurang. De har även en stor uteservering under sommaren.