Skövde har länets lägsta avgifter för boende

Avgifter kopplade till boende utgör en tredjedel av den totala kostnaden varje månad. Årets Nils Holgersson-undersökning visar att avgifterna för de boende i Skövde kommun är lägst i länet och femte lägst i hela landet.

Nils Holgersson-gruppen utför varje år en undersökning där de låter en tre-rums lägenhet förflyttas genom alla Sveriges kommuner. På lägenhetens resa jämförs kostnaderna för de största avgifterna som är kopplade till boende; avfallshantering, el, uppvärmning, vatten och avlopp. Dessa sammanställs sedan i en totalkostnad per kvadratmeter och år.

Årets jämförelse visar att de boende i Skövde kommun har jämförelsevis låga avgifter kopplade till sitt boende. Lägst avgifter i Sverige har Luleå kommuns invånare med en månadskostnad på 1359kr. Skövde kommun har landets femte lägsta avgifter med en månadskostnad på 1460kr. Resultatet visar att Skövde därmed kan titulera sig som den billigaste kommunen i Västra Götaland när det kommer till avgifter kopplat till boende.

Den kompletta jämförelsen finns att läsa på Nils Holgersson-gruppens hemsida.