Slideshow imagebild1Slideshow imagebild2Slideshow imagebild3

Skövde Musikskola

Vi ger barn och unga i Skövde möjlighet att utöva och lära sig om musik.

Här kan du från det år du fyller 3 år uppleva och lära dig om sång, rytm och musik. Utifrån varje elev, skapar vi förutsätningar för ett lustfyllt förhållande till och utövande av musikaliska uttryck. 

Undervisningen skall bedrivas på ett sådant sätt att den, förutom att ge eleven möjlighet att utveckla färdighet på sitt instrument, stärker deras självkänsla och deras förmåga att umgås med både jämnåriga och vuxna på ett lust- och respektfullt sätt.

För att se vilka instrument och ämnen du kan lära dig på Skövde Musikskola se Detta kan du göra på Musikskolan.   

Kulturkul - Allsångskonsert på Musikskolan

Den 25 november kl. 13.00 är det Allsångskonsert för barn i åldrarna 3-10 år. 
Kom med på ett musikaliskt äventyr tillsammans med oss! Vi sjunger klassiska barnsånger tillsammans med musikskolans lärarensemble. 

Bra att veta

Musikskolan följer grundskolans läsårstider. När du har lov i grundskolan (höst- jul- sport- påsk- och sommarlov) är du också ledig från musikskolan. Om du har studiedagar eller liknande, prata med din lärare om vad som gäller för musikskolan de dagarna. Du hittar kontaktuppgifter till lärarna här.

När du lärt dig lite mer, får du möjlighet att vara med i någon ensemble eller orkester. Musikskolan har en elevkonsert varje månad där eleverna får framträda inför publik.

Frånvaro

Det är viktigt att du ringer till oss om du inte kan komma till din lektion. Detta gör du antingen direkt till din lärare via telefon eller sms, eller via receptionen. 
 

Instrument

På musikskolan har du möjlighet att hyra instrument under högst ett år. Undantag görs för en del orkesterinstrument som du får hyra under längre tid. Om inte musikskolan har det instrument som du vill börja spela, går det att hyra eller hyrköpa i musikaffärer.