Premiär för Skövde kommuns hållbarhetspodd

Skövde kommuns hållbarhetspodd är en ny satsning från kommunen där syftet är att lyfta hållbarhet för den breda massan på ett lättsamt sätt. Nu kan du lyssna på första avsnittet!

Skövde kommuns hållbarhetspodd är en ny satsning från kommunen där syftet är att lyfta hållbarhet för den breda massan på ett lättsamt sätt.  

En gång i månaden sätter sig Mattias (Kommunikatör), Ludvig (Energistrateg) och Sari (Miljöstrateg) ner i ett rundabordssamtal där de diskuterar olika ämnen som alla kopplar till den hållbara omställning som pågår i Skövde, Sverige och världen. Det diskuteras ny teknik, miljö, klimat, mat, samhällsplanering och beteende på ett lättsamt och öppensinnat sätt 

- I och med covid-19 var vi tvungna att tänka om när vi planerar aktiviteter och event kopplade till hållbarhet. Med podcasten når vi på ett riskfritt sätt ut till våra invånare med den här viktiga frågan, säger Ludvig Isacsson. 

Podcasten finansieras med stöd från energimyndigheten.

Har du en fråga som du vill att vi ska ta upp i podden? Maila podcast@skovde.se 

Avsnitt 1

Ludvig likställer jorden med en offentlig toalett, Sari föreslår sex istället för att handla en massa prylar och Mattias, han lär sig saker.

Lyssna på första avsnittet av podden här.