Bussmiljönärerna

Väljer du alltid bilen när du ska till jobbet? Gör som många andra och välj bussen istället! Det är bra för både Skövdes miljö- och trafiksituation.

Att åka buss är enkelt och bekvämt. Du behöver inte skrapa isiga rutor på morgonen, du slipper oroa dig för parkeringsplats och du behöver inte koncentrera dig för trafiken, utan kan istället uppdatera dig på de senaste nyheterna, lyssna på en ljudbok eller bara njuta av resan i lugn och ro. I stadsbussarna finns dessutom både WiFi och USB-uttag för laddning.

Men att åka buss är också bra för din egen hälsa och vår miljö. Studier visar att kollektivtrafikresenärer i genomsnitt tenderar att vara friskare än bilister. Det är nämligen så att du får bättre hälsa och kondition när du går till och från busshållplatsen, en sträcka som inte är försumbar. Dessutom bidrar du till minskade utsläpp och ett minskat behov av parkeringsytor, ytor som istället kan användas till annat. 

Vad går projektet Bussmiljönärerna ut på?

Genom projektet Bussmiljönärerna ger nu Skövde kommun i samarbete med Västtrafik dig möjligheten att ändra dina bilvanor och istället åka kollektivt. Under fyra månader kommer tio Skövdebor från olika delar av staden erbjudas gratis busskort i stadstrafiken med syftet att byta ut sina bilresor till och från arbetet mot bussresor. Projektet riktar sig till boende i tätorterna Skövde och Skultorp.

Nu är ansökningstiden stängd för denna gång.

Vi kommer gå igenom de ansökningar som kommit in och välja ut 10 personer som passar in på sökprofilen. Tack till alla er som ansökt!