Det händer saker inom Sweden Game Arena

SGA fortsätter den inslagna vägen med att bygga internationell närvaro och erkännande

Stora delar av året har använts till att följa upp mässan i San Fransisco och medverkan på Nordic Game i Malmö. Det stora fokuset just nu  ligger på närvaron på GamesCon i Köln som är världens största konsument mässa för spel.

Under en längre tid så har SGA fått många propåer från andra regioner och städer om att få vara en del av varumärket Sweden Game Arena. Skövde har tagit ett nationellt ledarflagg och i årets monter så stod bland andra dataspelsbranschen med flera andra regionala aktörer. Det är ett ypperligt betyg på att omvärlden vill vara tillsammans med och ta rygg på Skövde.

Just nu förbereds Sweden Game Conference som går av stapeln den 18-20 oktober i Arena Skövde. Årets tema är ”Experience the future: Reimaginating games”

Det har också genomförts tre pilotprojekt i vårt arbete med att få företag att etablera sig i Skövde.En studio på fem personer har flyttat sin verksamhet från Gotland till Skövde. Det har också genomförts processer för att rekrytera två individer internationellt och processer med tillstånd och uppehälle har gjorts.

Dessa erfarenheter dokumenteras just nu och skall sättas in i ett säljstöd i form av en app. Ett säljstöd som kommer att kommunicera Skövde som etableringsort och som kommer ha ett uttryck som kommer att användas av flera olika aktörer. 

Näringslivsenheten lägger 30% av en heltidstjänst i arbetet med Sweden Game Arena