Bild på förskolebarn.

Ansökan och placering

Så här väljer du barnomsorg för ditt barn.

I Skövde kommun finns en väl utbyggd barnomsorg med ett trettiotal förskolor varav en förskola har en avdelning för barn med allergier och en med en avdelning för barn i behov av särskilt stöd.
 

Öppettider

De flesta förskolorna har öppet vardagar kl. 06.30-18.30, någon förskola har öppet kl. 06.15-18.15. En av förskolorna, Nyckelpigan, har öppet dygnet runt. På förskolan Ekedal finns en avdelning med utökade öppettider, från kl. 05.30-22.00.
 

Gör en anmälan

Anmälan till barnomsorg gör du via e-tjänster för förskola och skola. Du behöver ingen e-legitimation för att göra en anmälan. E-tjänster hittar du under "Länkar". 

Du som söker förskola i augusti, tänk på att måndag vecka 32 är första dag som inskolningar av nya barn kan börja. Det är först då som personal är tillbaka på sin "egen" förskola efter semesterperioden och sammanslagningar.

Via e-tjänster kan du också ändra schema och inkomst och simulera taxa samt säga upp din plats om du redan har barnomsorg.

Uppgifterna du lämnar kommer att databehandlas i sektor barn och utbildnings administrativa system för barnomsorg och skola.

Förskolans placeringsperioder

  • Augusti - oktober: Erbjudande om placering skickas till vårdnadshavare i maj-juni
  • November - december: Erbjudande om placering skickas till vårdnadshavare i september
  • Januari - mars: Erbjudande om placering skickas till vårdnadshavare i oktober
  • April - juni: Erbjudande om placering skickas till vårdnadshavare i februari

 

Här hittar du mer information

Läs mer om barnomsorgsregler, taxa och placering i foldern om barnomsorg. Foldern hittar du under "Dokument". Där hittar du också dokumentet "Bra att veta om förskolan" med tips till dig som är ny som vårdnadshavare med barn i förskolan.