Nya lokala rekommendationer i Västra Götaland

Spridningen av covid-19 har återigen börjat öka i Västra Götaland. Därför inför nu smittskyddsläkaren rekommendationer som gäller från 17 februari till 14 mars. Det handlar bland annat om munskydd i kollektivtrafik och vissa inomhusmiljöer.

Läs mer

Bild på Helenaskolan.

Helenaskolan

Skolan ligger i centrala Skövde och är en grundskola för årskurs 7-9.

Om skolan

Helenaskolan har cirka 450 elever och är belägen mitt i centrala Skövde. Hit tar du dig lätt med olika kommunikationer då skolan ligger precis vid resecentrum. Tack vare läget har vi också tillgång till stadens utbud och grönområden. Närheten ger oss också möjlighet att koppla stadskärnan till vår undervisning, bland annat genom besök på Balthazar Science Center, Gothia Science Park och Kulturhuset. 

Vad vi vill uppnå

På Helenaskolan sätter vi kunskapen i fokus, vårt motto är Självförtroende för framtiden. I centrum står därför en varierad undervisning av hängivna lärare med gedigna ämneskunskaper. Genom vår undervisning får du som elev en ökad förståelse för omvärlden, samtidigt som vi förbereder dig för dina gymnasiestudier. Efter dina tre år på Helenaskolan är vår vision att du ska kunna göra kloka val i ett snabbt föränderligt samhälle.

Så jobbar vi

Vi är en av få skolor i Skövde som erbjuder moderna språk inom ramen för elevens val (c-språk). Det innebär att du förutom att lära dig ytterligare ett språk, också ökar möjligheten att komma in på ditt gymnasieval eftersom det medför möjligheten att tillgodoräkna dig dina 17 bästa betyg i ditt samlade meritvärde, istället för de vanliga 16.

På elevens val kommer du som elev också kunna välja First Lego League (FLL). Det är en global tävling som premierar samarbete, uppfinningsrikedom, social kompetens och programmering av legorobotar. Vinnaren får möjlighet att tävla mot andra skolor från övriga delar av världen.

Förutom dessa två alternativ kommer du som elev få möjlighet att välja på ett flertal andra alternativ på elevens val. 

Helenaskolan erbjuder läxhjälp kontinuerligt varje vecka. På läxhjälpen får du hjälp och stöd i ditt dagliga skolarbete.

Visste du att…?

Helena tjuvstart – På Helenaskolan kommer du som är lite fundersam på hur det är att börja högstadiet få chansen att komma en dag tidigare. På tjuvstarten får du chansen att träffa personal, bekanta dig med lokalerna och träffa andra elever.

Helena frukost – Istället för skolråd erbjuder Helenaskolan två gånger per termin Helena frukost. Där kan du som vårdnadshavare träffa rektorer och annan personal för att få insyn och möjlighet att påverka verksamheten.  

Spetsutbildning matematik – Är du intresserad av att läsa mer matematik i ett snabbare tempo? Att läsa gymnasiematematik redan på högstadiet? Då är Helenaskolans spetsutbildning något för dig. Kom ihåg att till spetsutbildningen ansöker du på en separat blankett senast den 8 januari (se länk till spetsutbildningen till höger).

Varmt välkommen till Helenaskolan!