Bild från Skövde högskola.

Högskolan i Skövde

Välkommen som student i Skövde. Med en centralt belägen högskola och ett samlat campus har du nära till både studier och nöjen.

Tänk stort, tänk litet – tänk nytt

Högskolan i Skövde är en liten och modern högskola med högaktuella utbildningar och samhällsnyttig forskning som utgår från verkligheten i dagens behov och morgondagens utmaningar. Studenterna får förutsättningarna för att lyckas med sina studier och mål genom att högskolan gärna tänker nytt, är öppna för strategiska samarbeten med omvärlden och tar väl hand om sina studenter.

Unik kunskap

Du kan få en utbildning till produktionstekniker med rätt kompetens för näringslivets behov. Här finns också Sveriges spelcentrum, studenter från dataspelsutbildningar kammar hem pris efter pris i nationella och internationella tävlingar. Och Högskolan i Skövde är helt unik i Europa med sitt program Psykologisk coach.

Arbetslivet nära

Genom mentorskapsprogram, exjobbsexpo och flera andra intressanta aktiviteter får du möjligheten att under studietiden knyta värdefulla kontakter med arbetslivet som ger dig försprång på arbetsmarknaden. Är du redan ute på arbetsmarknaden finns stora möjligheter till kompetensutveckling. Du har också möjlighet att få skräddarsydda utbildningar till dig och dina medarbetare.

Trivs och gör skillnad

Studier och karriär i all ära. Det finns annat som är viktigt också – att trivas till exempel. Att det finns mer än 10 000 studenter sätter så klart färg på Skövde. Högskolan i Skövde har ett nära samarbete med Skövde kommun för att skapa en trivsam miljö för dig både i och utanför skolan.