Bild på tävlande i Kockduellen.

Stöpenskolan vidare i stadsfinalen av Kockduellen

Kockduellen, en matlagningstävling för högstadieelever, avgjordes under måndagen den 20 januari på Gymnasium Skövde Kavelbro.

Fler än 6 000 högstadieelever från skolor runt om i Sverige har under hösten tävlat i matlagningstävlingen Kockduellen. Vinnarna från varje skola har gått vidare till stadsfinalen där alltså Stöpenskolan blev bästa matlagare bland högstadieeleverna i Skövde och därmed har chans att få tävla i riksfinalen i Stockholm.

Engagemanget har varit enormt och de tävlande har visat prov på kreativitet och fantastiska smaker. Under stadsfinalen höjdes förväntningarna och dessutom fick alla prova på hur det är att jobba i ett professionellt restaurangkök.

Under stadsfinalen fick eleverna skapa en varmrätt utifrån en råvarukorg. Därefter provsmakades maten av en jury bestående av bland annat professionella kockar och restauranglärare. Förutom att bli bästa högstadiekockar i Skövde får vinnarna chans att tävla i riksfinalen den 19 mars där elever från tio olika städer gör upp om första platsen och 10 000 kronor till klasskassan.

- Det är både roligt och spännande att få hit så många duktiga matlagare från Skövde. Våra duktiga restaurangelever kommer hjälpa till för att alla ska kunna göra det lilla extra, sa Jonas Imberg som är lärare på Gymnasium Skövde Kavelbro, inför stadsfinalen.

Målet med tävlingen är att väcka högstadieelevernas intresse för matlagning och visa på de möjligheter och karriärvägar som finns inom restaurangbranschen. 

Stort grattis till Stöpenskolans elever!