Skärpta lokala rekommendationer i Västra Götaland

Spridningen av covid-19 pågår är fortfarande hög och därför förlängs de skärpta rekommendationerna i regionen till och med 16 maj. Uppmaningen är bland annat att alltid bära munskydd i kollektivtrafik, handla ensam, fortsätta arbeta hemma och att hålla avstånd.

Läs mer

Välkommen till Vuxenutbildning Skövde!

Sedan måndagen den 2:a november ges utbildningarna hos Vuxenutbildning Skövde och Skövde Yrkeshögskola som distans- och/eller fjärrundervisning. Detta med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande Västra Götaland. Du som elev ska inte komma till skolan. Du kommer att få distans- och/eller fjärrundervisning. Din lärare kommer att kontakta dig. Obs! Handledning och moment/examinationer som är nödvändiga för betygsättning genomförs på plats på skolan enligt plan. Enskild handledning kan genomföras på skolan. Praktikplatser avgör om praktik kan fortsätta. Beslutet gäller tillsvidare.

Vård- och Omsorgsutbildningen

Elever på  vård- och omsorgsutbildningen tar kontakt med sin lärare på Vklass.

Sfi

1. Sfi-undervisningen ges som en kombination av distans- och fjärrundervisning.
2. Vid frågor eller problem kontakta Sfi genom att ringa Kontaktcenter: 0500 - 49 80 00 eller mejla till skovdekommun@skovde.se

Samhällsorientering

1. Samhällsorientering ges som fjärrundervisning. Du som ska börja blir kontaktad. Vid frågor kontakta Samhällsorienteringen genom att ringa Kontaktcenter: 0500 - 49 80 00 eller maila till skovdekommun@skovde.se

Vägledning

Du kan nu boka en tid hos våra studievägledare genom vår e-tjänst. Dessa kommer tills vidare vara telefonbaserade då vi inte tar emot besök på plats. Se mer här:

Boka Handledning för Vklass

Här kan du boka handledning för hjälp med Vklass. Använd länken här:


 Vår verksamhet 

 På Vuxenutbildning Skövde satsar vi på flexibilitet. Vi erbjuder utbildning på alla nivåer och du har stora möjligheter att påverka både upplägget på och innehållet i dina studier. Du kan kombinera studier med arbete.

 

Funderar du på att börja studera? 

Hos oss finns tre studie- och yrkesvägledare som är till för dig som vill studera som vuxen och/eller har behov att prata med någon om studier och yrkesval. Våra studievägledare erbjuder kostnadsfri studie- och karriärvägledning. Du når dem genom Skövde kommuns kontaktcenter.

Regementsgatan 7 (Trängen) finns våra verksamheter inom Yrkeshögskola samt vård och omsorg.

 

Aktuellt