Skärpta lokala rekommendationer i Västra Götaland

Spridningen av covid-19 pågår är fortfarande hög och därför förlängs de skärpta rekommendationerna i regionen till och med 16 maj. Uppmaningen är bland annat att alltid bära munskydd i kollektivtrafik, handla ensam, fortsätta arbeta hemma och att hålla avstånd.

Läs mer

Bild på en hand och ett ritat träd

Komvux som särskild utbildning - studier i lugn takt som underlättar vardagen

På Lärvux erbjuds undervisning för vuxna med en intellektuell funktionsnedsättning eller en förvärvad hjärnskada.

Lärvux är kommunens namn på skolformen Komvux som särskild utbildning . Målet är att vuxna med en intellektuell funktionsnedsättning  eller förvärvad hjärnskada ska stödjas och stimuleras i sitt lärande för att stärka sin ställning i arbets- och samhällslivet och att utvecklas som människa. Du har rätt att läsa på Lärvux från och med hösten det år du fyller 20 år. Du kan läsa mer om Komvux som särskild utbildning på Skolverkets hemsida. Länk hittar du under relaterad information. 
 
Utbildningen på Lärvux ordnas i form av kurser eller via en lärlingsutbildning. Undervisningen anpassas efter dina förutsättningar och du får som elev möjlighet att utveckla din förmåga att lösa problem i vardagslivet enskilt och tillsammans med andra.
 
Som elev på Lärvux bestämmer du själv vilka mål du har med dina studier. Varje elev har en individuell studieplan. Du kan till exempel läsa svenska, engelska, matematik, historia och samhällskunskap på grundläggande nivå. På gymnasial nivå finns kurser som exempelvis digital kompetens, svenska, matematik, engelska och hem- och konsumentkunskap. Du kan också läsa ämnesområden på Lärvux både på grundläggande - och gymnasial nivå.  

Undervisningen äger rum på Vuxenutbildning Skövde som ligger på Wennerbergs gata 2. Utbildningen är gratis då Skövde kommun tillhandahåller läromedel och förbruk-ningsmaterial. Du ansöker till Lärvux antingen genom att fylla i en ansökningsblankett som finns till höger här på sidan eller så kontaktar du studievägledaren. Sedan kontaktar skolan dig för ett inskrivningssamtal.

Kontakt
Studievägledare Patrik Clausén  0500-49 77 16
Speciallärare Camilla Settergren 072-20 74 573
Speciallärare Jessika Arvidsson  076-535 53 29