Nya lokala rekommendationer i Västra Götaland

Spridningen av covid-19 har återigen börjat öka i Västra Götaland. Därför inför nu smittskyddsläkaren rekommendationer som gäller från 17 februari till 14 mars. Det handlar bland annat om munskydd i kollektivtrafik och vissa inomhusmiljöer.

Läs mer

Bild på en dator som visar CSN:s webbplats

CSN - studiefinansiering

Angående Corona så finns info från CSN här: 

 

För dig som studerar som vuxen finns följande alternativ till studiefinansiering:
  • Studiemedel
  • Studiestartstöd
  • Studiestöd för den som är under 20 år 

CSN, Centrala Studiestödsnämnden, är den myndighet som administrerar alla ärenden som gäller olika typer av studiestöd. Du som ansöker om studiemedel vänder dig direkt till CSN. Du gör din ansökan genom CSN´s hemsida.

Studiestartstöd är en möjlighet för dig som tillhör en specifik målgrupp, se mer på länken om vilka krav som ställs länk. Du ansöker om studiestartstöd  genom din hemkommun oavsett vart du studerar. Kontakta Vuxenutbildningen i din hemkommun för mer information.
 
Genom att klicka på länken under relaterad information når du CSN:s hemsida, där du hittar mer information om studiefinansiering. Givetvis kan du även få information om studiefinansiering via studievägledarna på Vägledningscentrum, Skövde kommuns informationscentral för vuxna som planerar att studera.