Skärpta lokala rekommendationer i Västra Götaland

Spridningen av covid-19 pågår är fortfarande hög och därför förlängs de skärpta rekommendationerna i regionen till och med 16 maj. Uppmaningen är bland annat att alltid bära munskydd i kollektivtrafik, handla ensam, fortsätta arbeta hemma och att hålla avstånd.

Läs mer

Elektriker

Vuxenutbildning Skövde erbjuder en elektrikerutbildning med två olika inriktningar - automatiserings- och underhållsteknik samt installation.

Utbildningen är avsedd både för dig som saknar grundläggande utbildning och för dig som redan har grundutbildning, men vill komplettera dina yrkeskunskaper och vidareutbilda dig inom området. Arbetsplatsförlagd utbildning kan komma att ingå i utbildningen.

OBS!
På grund av pågående pandemi så genomförs utbildningen till största del som en distansutbildning
 

Automationselektriker

Vill du arbeta med maskiner och utrustningar som har avancerade styrsystem ska du välja inriktningen automation. Du får en grundläggande elektrikerutbildning samtidigt som du skaffar dig kunskaper i styrteknik, PLC-programmering, robotteknik samt mät- och reglerteknik. Du lär dig att installera och konstruera program som får en maskin att utföra olika arbetsmoment.
 

Installationselektriker

Vill du arbeta som elektriker ska du satsa på inriktningen Elteknik. Här specialiserar du dig inom området modern kraft- och belysningsteknik i kontor, bostäder och affärs- och industrilokaler. Du får lära dig arbeta med elektriska installationer vid ny- och ombyggnation och som serviceelektriker. 
 

Behörighet

Du är behörig att läsa den här utbildningen om du saknar de kunskaper utbildningen syftar att ge. Förutsättningar för att studera på utbildningen: kunskaper motsvarande svenska 1/A eller svenska som andraspråk, engelska 5/A och matematik 1/A

Här kan du läsa mer om vad du behöver för att kunna jobba som elektriker på el branschens centrala yrkesnämnd. Klicka här:

Utbildningslängd:

Ca 66 veckor.

 

Arbetsplatsförlagt lärande

Arbetplatsförlagt lärande. Det ingår arbetplatsförlagt lärande, apl i utbildningen. Du kommer att göra minst 15 % apl av hela utbildningstiden.

Studietakt

100%

Ansökan

Öppet för ansökan 15 april - 15 maj

Utbildningsstart

Augusti

 

Ansökan
Information