Elektriker

Vuxenutbildning Skövde erbjuder en elektrikerutbildning med två olika inriktningar - automatiserings- och underhållsteknik samt installation.

Utbildningen är avsedd både för dig som saknar grundläggande utbildning och för dig som redan har grundutbildning, men vill komplettera dina yrkeskunskaper och vidareutbilda dig inom området. Arbetsplatsförlagd utbildning kan komma att ingå i utbildningen.
 

Automationselektriker

Vill du arbeta med maskiner och utrustningar som har avancerade styrsystem ska du välja inriktningen automation. Du får en grundläggande elektrikerutbildning samtidigt som du skaffar dig kunskaper i styrteknik, PLC-programmering, robotteknik samt mät- och reglerteknik. Du lär dig att installera och konstruera program som får en maskin att utföra olika arbetsmoment.
 

Installationselektriker

Vill du arbeta som elektriker ska du satsa på inriktningen Elteknik. Här specialiserar du dig inom området modern kraft- och belysningsteknik i kontor, bostäder och affärs- och industrilokaler. Du får lära dig arbeta med elektriska installationer vid ny- och ombyggnation och som serviceelektriker. 
 

Förkunskapskrav

Grundskolekompetens i svenska och matematik eller motsvarande

Rekommenderade kunskaper, godkända betyg i matematik A/1, svenska A/1, engelska A/5 eller motsvarande.

Utbildningslängd:

Ca 66 veckor.

Studietakt

100%

Ansökan

Kontinuerlig ansökan

Utbildningsstart

Kontinuerlig

Ansökan
Information