Information om coronaviruset och covid-19

Skärpta råd gäller i Västra Götaland till och med 13 december. Läs mer

Elektriker

Vuxenutbildning Skövde erbjuder en elektrikerutbildning med två olika inriktningar - automatiserings- och underhållsteknik samt installation.

Utbildningen är avsedd både för dig som saknar grundläggande utbildning och för dig som redan har grundutbildning, men vill komplettera dina yrkeskunskaper och vidareutbilda dig inom området. Arbetsplatsförlagd utbildning kan komma att ingå i utbildningen.
 

Automationselektriker

Vill du arbeta med maskiner och utrustningar som har avancerade styrsystem ska du välja inriktningen automation. Du får en grundläggande elektrikerutbildning samtidigt som du skaffar dig kunskaper i styrteknik, PLC-programmering, robotteknik samt mät- och reglerteknik. Du lär dig att installera och konstruera program som får en maskin att utföra olika arbetsmoment.
 

Installationselektriker

Vill du arbeta som elektriker ska du satsa på inriktningen Elteknik. Här specialiserar du dig inom området modern kraft- och belysningsteknik i kontor, bostäder och affärs- och industrilokaler. Du får lära dig arbeta med elektriska installationer vid ny- och ombyggnation och som serviceelektriker. 
 

Behörighet

Du är behörig att läsa den här utbildningen om du saknar de kunskaper utbildningen syftar att ge. För att klara av utbildningen behöver du ha kunskaper motsvarande grundskolekompetens i svenska och matematik eller motsvarande

Rekommenderade kunskaper, godkända betyg i matematik A/1, svenska A/1, engelska A/5 eller motsvarande.

Utbildningslängd:

Ca 66 veckor.

 

Arbetsplatsförlagt lärande

Arbetplatsförlagt lärande. Det ingår arbetplatsförlagt lärande, apl i utbildningen. Du kommer att göra minst 15 % apl av hela utbildningstiden.

Studietakt

100%

Ansökan

Öppen mellan 15 oktober till 15 november.

Utbildningsstart

I början av 2021

 

Ansökan
Information