Träarbetare, golvläggare och plattsättare

Vuxenutbildning Skövde erbjuder följande bygginriktningar som lärlingsutbildning för vuxna.

Utbildningen är avsedd för dig som vill skaffa dig en grundläggande utbildning inom något av nedastående yrken och för dig som redan jobbar i byggbranschen och har behov av att fortbilda dig. Efter utbildningen ska du ha de kunskaper som krävs för att arbeta inom byggbranschen.

Studieform

Utbildningen genomförs som lärlingsutbildniong för vuxna. För mer information om studieformen klicka här.
  

Plattsättare

Plattsättaren arbetar med kakel, keramiska material, mosaik och andra plattor för utsmyckning och funktion. Arbetsuppgifterna kan vara plattsättning av inneväggar och golv i alltifrån badrum till storkök och simhallar. I arbetsuppgifterna ingår även underarbeten såsom enklare puts och fuktisolering.
 

Träarbetare

Träarbetarens arbetsuppgifter är mycket varierande. Du kommer att få arbeta med mellanväggar, tak, fönster, dörrar och snickerier samt med gormning och stamning. Du utbildas för att både kunna arbeta med nyproduktion och renovering av byggnader.
 

Golvläggare

Som golvläggare jobbar du enbart i inomhusmiljö. Arbetet är mycket självständigt och kan innebära mycket kontakter med kunder. Det finns även firmor som specialiserar sig på industrigolv och specialgolv i miljöer som kräver extrem stryktålighet. Inom traditionell golvläggning jobbar man mycket med ytbeläggningar på golv, såsom olika sorters plastmattor, laminatgolv, trägolv m m. Vanligt är även golvbeläggning i badrum, både på golv och väggar. Då är det särskilda bransch- och försäkringskrav som gäller, vilket kräver noggrannhet och kunskap. Under utbildningen kommer du inte bara lära dig att lägga mattor, utan det handlar även mycket om förarbetet. Rivning av gamla mattor, spackling och slipning innan golvläggningen.

Förkunskapskrav:

Grundskolekompetens i svenska eller svenska som andraspråk eller motsvarande.
 

Utbildningslängd:

Ca 1 år

Studietakt

100%

Ansökan

Du  kan ansöka kontinuerligt.

Utbildningsstart

Träarbete - planeras nya starter under 2021.
Plattsättare - planeras nya kursstarter till augusti 2020
Golvläggare- planeras nya kursstarter till augusti 2020