Skärpta lokala rekommendationer i Västra Götaland

Spridningen av covid-19 pågår fortfarande i Västra Götaland. Därför förlängs de skärpta rekommendationerna till och med 2 maj. Uppmaningen är bland annat att alltid bära munskydd i kollektivtrafik och att fortsätta arbeta hemma.

Läs mer

Frisörutbildning

Vuxenutbildning Skövde erbjuder i samarbete med Svenska frisörskolan i Trollhättan utbildning till frisör. Utbildningen genomförs till största del på plats i Trollhättan i en frisörsalong med både praktik, teknik och teori. Efter avslutad utbildning har du möjlighet att avlägga delprovet frisörslicens A som är en del av gesällprovet.

Utbildningen är avsedd för dig som vill skaffa dig en grundläggande utbildning inom frisöryrket. Efter utbildningen ska du ha de kunskaper så som förmåga att utföra och sälja frisörbehandlingar av teknisk och estetisk kvalite både på -dam och -herr kunder.

Utbildningen utgår från skolverkets nationella kurser för kommunal vuxentubildning på gymnasienivå inom hantverksprogrammet, frisöraspirant. Utbildningen skall ge dig kunskaper inom frisöryrket. Utbildningen beräknas pågå i cirka 42 veckor a 1500 poäng.

Studieplan

Tradition och utveckling 100 poäng
Hantverk introduktion 200 poäng
Frisör 1 200 poäng
Frisör 2 200 poäng
Frisör 3 200 päng
Frisör 4 200 poäng
Frisör 5 200 poäng
Frisör 6a 100 poäng
Material och miljö 100 poäng

 

Utbildningslängd

Ca 42 veckor

Studietakt

Heltid 100%

Arbetsplatsförlagt lärande

Det ingår arbetsplatsförlagt lärande i utbildningen. Du kommer att göra minst 15% apl av hela utbildningstiden.

Ansökan

Öppet för ansökan 15 april- 15 maj.

Utbildningsstart

18 augusti

Kostnader

Du får själv stå för kostnader för kurslitteratur.