Skärpta lokala rekommendationer i Västra Götaland

Spridningen av covid-19 pågår fortfarande i Västra Götaland. Därför förlängs de skärpta rekommendationerna till och med 2 maj. Uppmaningen är bland annat att alltid bära munskydd i kollektivtrafik och att fortsätta arbeta hemma.

Läs mer

Personbilsmekaniker - lärling

Personbilsmekaniker erbjuds genom Movant i Skövde. OBS! Studieplaner är underförändring och uppdateras inom kort.

Personbilsmekaniker

Som personbilsmekaniker arbetar du självständigt och är oftast specialiserad på ett visst bilmärke eller vissa arbetsuppgifter. Underhållsservice och byte av slitna delar är vanliga arbetsuppgifter. Moderna bilar består av komplexa system i samverkan för högsta säkerhet och komfort samt för minimal miljöpåverkan. En stor del av yrket innebär kommunikation med bilens system för att kunna ställa rätt diagnos. Därför är det viktigt med kunskap om både mekanik, hydraulik och elektronik samt hur dessa kan samverka.

Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaper och färdigheter som krävs för att jobba som personbilsmekaniker. Utbildningen följer de kvalitetskrav som ställs av Motorbranschens Yrkesnämnd - MYN.

Studieform - lärling

Läs mer på länken här för mer information om lärlingsutbildning för vuxna.

Behörighet

Du är behörig att läsa den här utbildningen om du saknar de kunskaper utbildningen syftar att ge. För att klara av utbildningen behöver du ha kunskaper  motsvarande grundskolekompetens i svenska eller svenska som andraspråk.

Kostnader
Du får själv stå för kostnader för litteratur samt arbetskläder.

Utbildningslängd

Personbilsmekaniker ca 50 veckor

Studietakt

100%

Ansökan

Ej sökbara just nu på grund av rådande situation med corona.

Utbildningsstart

Ej fastställd

Ansökan
Information