Nya lokala rekommendationer i Västra Götaland

Spridningen av covid-19 har återigen börjat öka i Västra Götaland. Därför inför nu smittskyddsläkaren rekommendationer som gäller från 17 februari till 14 mars. Det handlar bland annat om munskydd i kollektivtrafik och vissa inomhusmiljöer.

Läs mer

Kort utbildning - Kommunikation och samtal 20 Yh poäng

Du har nu möjlighet att söka en kortare utbildning i Kommunikation och samtal som är en del av vår yrkeshögskoleutbildning Äldrespecialiserad undersköterska. Utbildningen startar den 22 februari med sista ansökan den 5 februari

Utbildning Kommunikation och samtal 20 Yh-poäng. 

Utbildningen ger fördjupade kunskaper om begrepp, teorier och modeller inom området kommunikation och samtal samt presentationsteknik. Genom utbildningen utvecklar du färdigheter att praktiskt använda den fördjupade kunskapen inom vård och omsorg.

Vilka förkunskaper behöver du

– Grundläggande behörighet för yrkeshögskola
– Lägst betyget E/G i de yrkesförberedande kurserna från Vård- och omsorgsprogrammet eller motsvarande inkluderat kurserna Medicin 1, Psykologi 1, Vård- och omsorgsarbete 1 och 2 eller motsvarande
– Minst två års yrkeserfarenhet inom vård och omsorg omfattande halvtid (50%) eller motsvarande

Yrkeshögskolepoäng

20

Studieform

Utbildningen bedrivs på deltid och distans, med två närträffar som genomförs digitalt. Dessa sker den 25/2 samt 27/5. Närträffarna innehåller föreläsningar, examinationsuppgifter och gruppdiskussioner. Mellan träffarna bedrivs undervisning och handledning via vår lärplattform, diskussionsforum, e-post, videokonferens och film. Möjligheter till handledning via lärplattformen finns.

Antal platser

12

Kurstid

210222– 210611

Sista ansökningsdag 

5 februari

Ansökan

För att påbörja en ansökan klicka här.