Annica Henrysson blir ny gymnasiechef i Skövde kommun

Annica Henrysson efterträder Bengt Stenhammar som gymnasiechef i Skövde kommun. Annica har en lång erfarenhet från olika delar av skolans verksamhet och kommer närmast från en tjänst som avdelningschef inom sektor utbildning i Mariestads kommun.

— Vi är väldigt glada över att Annica har valt att söka sig till och oss och hon kommer med sin erfarenhet och sitt ledarskap fortsätta utveckla ett redan starkt varumärke i Gymnasium Skövde, säger Katarina Lindberg, chef för sektor barn och utbildning i Skövde kommun.

Annica Henrysson har en lång erfarenhet från skolan och har tidigare arbetat inom Skövde kommun som både lärare och rektor. Hon har även varit rektor och förskolechef i Tibro kommun.

— För mig känns det här väldigt spännande och utmanande och jag ser verkligen fram emot att få komma tillbaka till Skövde kommun och arbeta gemensamt mot de mål som vi ska nå, säger Annica Henrysson. För mig är det här ett viktigt steg och jag ser fram emot att utvecklas tillsammans med mina nya kollegor och medarbetare.

Annica tillträder sin nya tjänst den 3 oktober 2022.