Bild på elever och lärare i klassrum. Foto: Jesper Anhede

Snart är det dags att välja skola inför åk 7

Välkommen till informationsmöte på de skolor du är intresserad att veta mer om.

Nya rekommendationer från och med 1 december
På grund av Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar som börjar gälla 1 december, välkomnar vi eleverna tillsammans med endast en vårdnadshavare eller medföljande. Detta för att begränsa antalet besökare. Vi kommer släppa in maximalt 100 personer åt gången i våra skollokaler och hoppas på er förståelse för eventuell köbildning.

Skolvalet till årskurs 7 är öppet 1-31 januari.

Elever som ska börja årskurs 7 måste göra ett aktivt val av skola. Elever och vårdnadshavare bjuds in till information på Skövdes högstadieskolor följande tillfällen:

Eriksdalskolan
Tid: 7/12 kl. 18.00
Plats: Musiksalen 

Helenaskolan
Tid: 8/12 eller 14/12 kl. 18.00
Plats: Entréhallen

Raoul Wallenbergskolan åk 7-9 (friskola)
24/11 kl. 17.00
25/11 kl. 18.00
Plats: Rådmansgatan 24

Stöpenskolan
Tid: 30/11 kl. 18.00
Plats: Matsalen

Vasaskolan
Tid: 1/12 eller 16/12 kl. 18.00
Plats: Aulan

Hur väljer man skola?

Som vårdnadshavare väljer du skola för ditt barn via e-tjänsten för förskola och skola, se under "Länkar". Där behöver du göra ett aktivt val till de skolor du önskar att barnet ska gå på. Har ni gemensam vårdnad för ert barn måste ni båda logga in i e-tjänsten för att välja skola. 

Om du väljer en friskola i första hand måste du välja skolan i e-tjänsten för förskola och skola. Själva ansökan till friskolan gör du direkt till friskolan. Tackar du ja till friskolan måste du också meddela detta till Kontaktcenter (se under "Kontakta oss"). 

E-tjänsten är öppen 1-31 januari 

Om man inte gör ett aktivt val senast 31 januari placeras barnet på den skola där det finns platser kvar, efter att de som gjort ett aktivt val har placerats. 

Observera att det inte kommer att göras någon påminnelse gällande skolvalet.

Du som inte har tillgång till internet eller möjlighet att skaffa e-legitimation kontaktar Kontaktcenter. 

Läs mer om skolvalet på sidan Välja skola inför åk 7 (se under "Länkar"). Där finns också information översatt till engelska och arabiska.

Välkommen till årskurs 7!