Kikärt- och durumvetebiffar serveras med örtdressing

Recept för 4 personer

Ingredienser biffar:
400g kikärtor - blötlagda, sköljda, mixade eller konserverade
200g durumvete (kokt med salt och avsvalnat)
1/2 gul lök
1/2 vitlöksklyfta
30g skuren persilja
Spiskummin efter smak
Salt och peppar

Ingredienser örtdressning:
2dl grekisk yoghurt (finns från Sverige)
Oregano, timjan, persilja efter tycke och smak
1/2 citron, zest plus citronjuice
Salt och peppar

Gör så här:
Mixa kikärtorna med alla ingredienser utom durumvetet. Tillsätt sedan vetet så man får textur i biffen. Se till att durumvetet är nedkylt innan. Smaka av med salt och peppar.

Forma fina biffar och stek på medelhög temperatur och stek sedan klart dem i ugnen på ca 140C.

Blanda den grekiska yoghurten med samtliga ingredienser. När örter hackas/skärs se till att ha en vass kniv och att man inte hackar så de "mosas". Det som då kan hända är att mycket av smaken försvinner ur och fastnar på skärbrädan. Skär försiktigt och snyggt.