Majskycklingfilé med apelsinsås

Recept för 4 personer

Ingredienser kyckling:
400g majskycklingfilé med skinn
Smör och olja till stekning

Ingredienser marinad:
1 dl svensk rapsolja
3 msk sweet chili
1 msk honung
1 tsk sambal oelek
Saft och zest från en halv citron
1 vitlöksklyfta
Färsk timjan

Ingredienser apelsinsås:
1 msk smör
2 dl vispgrädde
0,5 dl crème fraiche
1 msk kycklingfond
1 apelsin
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk torkad timjan
1 tsk kinesisk soya
Salt och peppar
Red ev. med maizena
 

Gör så här: 
Kyckling:
 Rör ihop alla ingredienser till marinaden och låt kycklingen ligga och dra i kylskåp, gärna över natten.

Bryn filéerna i en stekpanna med olja och smör. Stek färdigt i 150°C i cirka 15 minuter eller när kycklingen nått en innertemperatur på 70°C.

Sås: Smält smöret och pressa i vitlöken och fräs lite.

Riv skalet på apelsinen och pressa ur saften.Häll apelsinsaften, det rivna skalet, vispgrädden, crème fraichen, kycklingfonden och den mortlade timjanen i kastrullen.

Koka ihop och krydda efter smak. Red eventuellt med lite maizena.

Skiva upp kycklingen i skivor och serveras med apelsinsås och rostade rotfrukter.