Officepaketet

Som elev vid Vuxenutbildningen i Skövde har du tillgång till Microsofts Office365 för studenter. Du får tillgång till flera tjänster i Office365, vilket ger dig bättre möjligheter för kommunikation och samarbete med exempelvis andra studenter och lärare.

Program Office365

 • E-post, kalender och kontakter (Outlook Skolmail)
  Vuxenutbildningen i Skövde använder Outlook som skolmail. För att komma igång med din kurs så loggar du in i Outlook och får första kontakt med din lärare.

 • Dokumentlagring (OneDrive)
  Onedrive använder du för att lagra dina filer i molnet, alla filer kan du sedan enkelt komma åt via ditt konto via webben.
   
 • Kontorsprogramvaror (MS Office)
  I Office365 får du tillgång till kontorsprogram såsom Word, Excel och PowerPoint direkt i webbläsaren med webbläsarversionen av Microsoft Office.

 • Teams 
  Microsoft teams används för kommunikation och samarbeten. Bjud in alla dina arbetskamrater och chatta, ha möten, samtala och samarbeta på en och samma plats, var ni än befinner er. Läs mer om Teams här


Hur loggar jag in i Office365?

För att logga in i Office365 första gången, loggar du först in i lärplattformen Vklass och sen följer länken i vänstermeny till Office365. 

Vart vänder jag mig med frågor om Office365?

Supporten finns huvudsakligen inne i Office365 (klicka på frågetecknet). Skövde kommun har sammanställt några av de appar och funktioner som du har tillgång till i din Office365 Webb. 

Se guider för Outlook och Onedrive, Sharepoint här
Kom i kontakt med Microsofts supportsidor här