Välkommen till Vuxenutbildning Skövde och kursstart 16 januari - gymnasiekurser

Handledning (hjälp med arbetsuppgifter) och lektioner sker både på skolan och via fjärrundervisning i Teams. Information om upplägg i just din kurs och första kontakten med din lärare får du via introduktionstillfälle som du hittar längre ned på sidan.

Kontrollera litteraturlistan och skaffa kurslitteraturen i god tid före kursstart.  Den hittar du här.  Kontaktuppgifter till lärare får du i välkomstmejl torsdag 12 januari.

Schema
Schema för dina kurser syns i Vklass och Skola24 från och med måndag 16 januari när du loggar in i Vklass.  Första tillfället i varje kurs sker på en särskild introduktionstid i en länk som du hittar längre ned på sidan, där finns också preliminärt schema.  

Datorer och datorkunskap
Du behöver tillgång till dator i kurserna (Teamslektioner, läxinlämning).  Vi har datorer för läxläsning på skolan i vår studiehall. 

Ny studerande och Vklass
Du som är ny studerande kommer via särskilt mejl från IT att få inloggningsuppgifter till Vklass onsdag 11 januari. Om du inte hittar mejlet - leta i din skräppost. Dina kurser syns i Vklass måndag 16 januari.

Du hittar instruktioner hur du loggar in i Vklass här:

Läser du mot examensbevis eller slutbetyg uppmanar vi dig att kontakta studievägledare.

Introduktioner i varje kurs  - tider, salar och länkar 
Närdistans (DID): det är viktigt att du deltar i det första introduktionsmötet och registrerar dig hos läraren – du hittar tid och länk eller sal här:  introduktionsmöten

Blandad studieform (BLD): det är viktigt att du deltar i det första introduktionsmötet och registrerar dig hos läraren – du hittar tid och länk eller sal här:  introduktionsmöten

Närundervisning i sal (NUD): det är viktigt att du deltar i det första introduktionsmötet och registrerar dig hos läraren – du hittar tid och länk eller sal här: introduktionsmöten

Komvuxarbete - läraren kommer att ta kontakt med dig efter kursstart.