Elektriker

Vuxenutbildning Skövde erbjuder en elektrikerutbildning med två olika inriktningar, servicetekniker respektive installation.

Om utbildningen/kursen

Utbildningen är avsedd både för dig som saknar grundläggande utbildning och för dig som redan har grundutbildning men vill komplettera dina yrkeskunskaper och vidareutbilda dig inom området. Arbetsplatsförlagd utbildning kan komma att ingå i utbildningen.


Servicetekniker
Vill du arbeta med maskiner och utrustningar som har avancerade styrsystem ska du välja inriktningen servicetekniker. Du får en grundläggande elektrikerutbildning samtidigt som du skaffar dig kunskaper i styrteknik, PLC-programmering, robotteknik samt mät- och reglerteknik. Du lär dig att installera och konstruera program som får en maskin att utföra olika arbetsmoment.

 

Installationselektriker
Vill du arbeta som elektriker ska du satsa på inriktningen Elteknik. Här specialiserar du dig inom området modern kraft- och belysningsteknik i kontor, bostäder och affärs- och industrilokaler. Du får lära dig arbeta med elektriska installationer vid ny- och ombyggnation och som serviceelektriker. 

Utbildningsinnehåll/kursinnehåll

Här hittar du studieplanen för elektriker

Utbildningslängd/kurslängd

Cirka 64 veckor

Studieform

Utbildningen är till största del skolförlagd.

Studietakt

100%

Förkunskapskrav

Du är behörig att läsa den här utbildningen om du saknar de kunskaper utbildningen syftar att ge. Förutsättningar för att studera på utbildningen: kunskaper motsvarande svenska 1/A eller svenska som andraspråk 1/A, engelska 5/A och matematik 1/A

Här kan du läsa mer om vad du behöver för att kunna jobba som elektriker 
Elbranschens centrala yrkesnämnd

Studiefinansiering

Utbildningen är CSN-berättigad. Här kan du läsa mer 
CSN - studiefinansiering (skovde.se)


Utbildningsstart/kursstart

18 april 2022

Ansökan

Öppen mellan 15 januari - 15 februari

Studie- och yrkesvägledning

Har du funderingar kring studier eller yrken? Vill du ha vägledning?
Välkommen att kontakta våra studie- och yrkesvägledare
Studie och yrkesvägledning (skovde.se)

Validering

Har du erfarenhet av arbete inom valt yrkesområde kan du validera dina kunskaper. Dina kunskaper bekräftas genom att du redovisar dem i teori och praktik och du får ett nationellt gymnasiebetyg.