Officepaketet

Som studerande vid Skövde Yrkeshögskola har du tillgång till Microsofts Office 365 för studerande. Du får tillgång till flera tjänster i Office 365, vilket ger dig bättre möjligheter för kommunikation och samarbete med exempelvis andra studerande och lärare.

Program Office 365

 • E-post, kalender och kontakter (Outlook Skolmail)
  Skövde Yrkeshögskola använder Outlook som skolmail. För att komma igång med din kurs så loggar du in i Outlook och får första kontakt med din lärare.

 • Dokumentlagring (OneDrive)
  Onedrive använder du för att lagra dina filer i molnet, alla filer kan du sedan enkelt komma åt via ditt konto via webben.
   
 • Kontorsprogramvaror (MS Office)
  I Office 365 får du tillgång till kontorsprogram såsom Word-, Excel- och PowerPoint direkt i webbläsaren med webbläsarversionen av Microsoft Office.

 • Teams 
  Microsoft teams används för kommunikation och samarbeten. Bjud in alla dina arbetskamrater och chatta, ha möten, samtala och samarbeta på en och samma plats, var ni än befinner er. Läs mer om Teams


Hur loggar jag in i Office 365?

För att logga in i Office 365 första gången, loggar du först in i Lärplattformen Vklass och sen följer länken i vänstermeny till Office 365. 

Vart vänder jag mig med frågor om Office 365?

Supporten finns huvudsakligen inne i Office 365 (klicka på frågetecknet). Skövde kommun har sammanställt några av de appar och funktioner som du har tillgång till i din Office 365 Webb. 

Se guider för Outlook och Onedrive, Sharepoint. (https://guider.skovde.se/3668.guide 
Du kan även få hjälp på Microsofts supportsidor https://support.office.com/sv-SE/