Bild från Högskolan i Skövde.

Högskolan i Skövde

Välkommen som student i Skövde. Med en centralt belägen högskola och ett samlat campus har du nära till både studier och nöjen.

Högskolan i Skövde är en modern högskola som präglas av en öppen och välkomnande atmosfär. Det vackra, gröna campusområdet ligger bara några minuters promenad från Skövde resecentrum och stadskärnan. På området finns flera kaféer och restauranger och campus är en naturlig mötesplats för såväl studenter som personal och besökare. Kårhuset Boulogner och de flesta studentbostäder ligger på gångavstånd från campus.

Vid Högskolan i Skövde erbjuds utbildningar på både grundnivå och avancerad nivå inom områdena data och IT, dataspelsutveckling, ekonomi och samhälle, ingenjör, teknik och biovetenskap, vård och hälsa samt beteendevetenskap. Forskning bedrivs inom fem specialiseringar: informationsteknologi, systembiologi, virtual engineering, hälsa och lärande samt framtidens företagande.

Arbetslivet nära

Högskolans närmaste granne är Science Park Skövde, en teknikpark och mötesplats där studenter kan få hjälp att starta företag eller få jobb i något av de 70-tal företag som finns i parken. Science Park Skövde huserar allt från startups inom dataspel till spetsföretag inom produktutveckling.

På Högskolan i Skövde finns också Sveriges i särklass bredaste och mest spetsiga utbud av dataspelsutbildningar. Totalt finns idag åtta utbildningsprogram – alla med högt söktryck. Här bedrivs internationellt erkänd forskning med runt 30 disputerade professorer och biträdande professorer inom spelområdet, samt etablerade samarbeten inom utbildning och forskning internationellt.

Efter avslutade studier väljer många av dataspelsstudenterna att starta egna företag i samarbete med närliggande The Game Incubator, som är en del av Science Park Skövde. Kända spelstudior som Coffee Stain Studios, Stunlock Studios, Flamebait Games och Landfall har vuxit fram här. Andra väljer att jobba på etablerade spelföretag både i Sverige och utomlands. Även inom andra delar av näringslivet finns behov av den kompetens som en spelutvecklare har efter avslutade studier.

Regional och internationell samverkan

Högskolan jobbar för att bidra till tillväxt i samhället och värderar därför samverkan högt. Samverkan sker både regionalt och internationellt. Läs mer om Högskolans partners.