Bild på ingenjörsstudenter. Foto: Cecilia Fransson / Högskolan i Skövde

Välkommen till Skövde!

Välkommen som student i Skövde. På den här sidan ger vi lite tips om saker som kan vara bra att veta för att komma igång som en ny Skövdebo.

Häng med i våra sociala medier

Följ gärna vårt konto @skovdekommun i sociala medier för att få snabb information om vad som händer. Här kan du också smidigt ställa frågor om du undrar över något. Vi och Skövdeborna använder också flitigt taggarna #skövde och #upplevskövde. Häng gärna på i det flödet. Du hittar länkar till våra olika sociala medier under "Länkar".

Introduktionsveckan på Högskolan

Funderar du över vad som händer på högskolan och i kåren under introduktionsveckan så har Högskolan i Skövde en sida med schema och program. 

Vad gör du på din fritid?

Även om du kanske ser fram emot att plugga mycket hoppas vi att du får lite fritid mellan föreläsningar och tentaläsning. I Skövde finns det något för alla intressen oavsett om du söker intensiv träning, att ta det lugnt och fika eller hitta en ny hemförsamling.

I Skövde hittar du, förutom de aktiviteter som högskolan, kåren och de olika föreningarna anordnar, ett pulserande uteliv med nattklubbar, restauranger och caféer. Det finns ett stort föreningsliv med allt från dans till kampsport och Billingens fritidsområde är ett av Västergötlands mest kompletta sport- och rekreationsområden och dessutom officiellt Vasaloppscenter för cykel, löpning och skidor. Billingen passar också den som bara vill ta det lugnt och njuta av den vackra naturen, fiska eller grilla med vännerna.

Boendealternativ

Har du inte hittat någon bostad än? Eller bor du temporärt och letar efter något större? Vi har en sida på webbplatsen med länkar till Skövdes olika bostadsförvaltare:

Bostadsförvaltare i Skövde kommun

Viktigt med flyttanmälan

När du väl ha skaffat en bostad är det viktigt att du gör en flyttanmälan hos Skatteverket. Du ska vara folkbokförd på den du ort som du studerar. Det är viktigt att du gör detta för att ha rätt till förmåner som till exempel bostadsbidrag från Försäkringskassan.

Du hittar mer information på Skatteverkets hemsida