Kort utbildning - Kirurgisk akutsjukvård, 35-Yh poäng

Du har nu möjlighet att söka en kurs på tom plats i Kirurgisk akutsjukvård som är en del av vår yrkeshögskoleutbildning Specialistutbildad undersköterska akutsjukvård. Utbildningen startar den 6 september med sista ansökan den 6/6.

Utbildningen ger fördjupade kunskaper i de vanligaste sjukdomstillstånden med dess symtom, behandling och utredning inom kirurgisk akutsjukvård. Den ger också fördjupade kunskaper inom traumatologi och katastrofmedicin samt kunskaper, kompetenser och färdigheter i att ge personcentrerad vård i mötet med patienter inom kirurgisk akutsjukvård.

Vilka förkunskaper behöver du
Grundläggande behörighet för yrkeshögskola
- Lägst betyget E/G i de yrkesförberedande kurserna från Vård- och omsorgsprogrammet eller motsvarande inkluderat kurserna Medicin 1, Psykologi 1, Vård- och omsorgsarbete 1 och 2, eller motsvarande.
- Minst två års yrkeserfarenhet inom vård och omsorg omfattande halvtid (50%), eller motsvarande 

Yrkeshögskolepoäng
35 

Studieform
Utbildningen bedrivs på deltid och distans, med två närträffar. Dessa sker den 8/9-9/9 samt 24/11-25/11. Med anledning av rådande pandemi kommer den inledande närträffen att genomföras digitalt och besked kommer att ges om närträff två när utbildningen startar. Närträffarna innehåller föreläsningar, examinationsuppgifter och gruppdiskussioner. Mellan träffarna bedrivs undervisning och handledning via vår lärplattform, diskussionsforum, e-post, videokonferens och film. Möjligheter till handledning via lärplattformen finns.

Studietakt
Deltid 50%

Antal platser
13

Kurstid
210906–211210

Sista ansökningsdag
6 juni

För att ansöka
Ansökan stängd