Frostaliden

Frostaliden ligger i de södra delarna av Karstorpsområdet med enbart 10 minuter på cykel in till centrala Skövde. Kvarteret är en del av det nationella projektet Trästad 2012 som ska vidareutveckla modernt industriellt och klimatanpassat trähusbyggande.

När Frostaliden står klart är det Sveriges största bostadsområde med höga hus med trästomme. Det kommer då bestå av omkring 370 lägenheter, där alla är byggda i trästomme, något som är helt unikt för området. Visionen är att området ska ligga i framkant när det gäller klimatsmarta lösningar och därmed bli ett trendsättande projekt mot en miljömässigt hållbar framtid.

Totalt kommer kvarteret bestå av upp mot 370 lägenheter, uppdelat på 100 bostadsrätter och 270 hyresrätter. Det första spadtaget togs av Götenehus i september 2016 och under 2017 är även de tre andra byggherrarna, Jättadalen, Brunnen Bostad samt Skövdebostäder, i full gång. Den sista inflyttningen till området sker under 2020. Då innehåller Frostaliden tolv höghus helt byggda i trä, alla på mellan 7-8 våningar.

Nära till allt

Frostaliden ligger ett stenkast från Norrmalms handelsområde och köpcentret Elins Esplanad med 30 butiker under samma tak. Alldeles i närheten ligger också Karstorps friluftsområde med badsjö och motionsspår som leder runt sjön. Området innehåller promenadstigar, badplats, skog, betesmarker, kolonilotter, naturskola och under april till september, en stadsbondgård med djur och café.

Lillegårdens idrottsplats når du på några minuter. Där finns fem fotbollsplaner, träningsplan och en större gräsyta där Skövdes framgångsrika baseball- och soft-balllag tränar och spelar sina hemmamatcher. Inom en radie av 1 500 meter finns förskola, grundskola, vårdcentral, apotek, stormarknad och köpcentra.

Vad händer i Frostaliden?

 

Boka ett studiebesök!

Frostaliden är Sveriges största bostadsområde med höga hus med trästomme. Det är även ett av Skövdes mest intressanta stadsutvecklingsprojekt som har en tydlig vision och spännande historia. De fyra aktörerna som valt att bygga i Frostaliden använder sig dessutom av fyra olika byggkonstruktioner och fasadlösningar, vilket gör projektet unikt i sitt slag. För att besöka området fyller du i en intresseanmälan här.