Slideshow image bild1Slideshow image bild2Slideshow image bild3Slideshow image bild4

Bodagen i Trädgårdsstaden

Under Bodagen i Trädgårdsstaden fyller vi Skövdes nyaste stadsdel med en mängd spännande aktiviteter. Bodagen har något för alla! Oavsett om du är nyfiken på att se hur Trädgårdsstadens bostäder och infrastruktur växer fram, funderar på att flytta hit eller vill ta med hela familjen på en lördagsutflykt och lära er mer om Trädgårdsstadens historia och framtid - du hittar det och mycket mer under Bodagen.

Hela programmet för Bodagen hittar du nedan. Varmt välkommen till Trädgårdsstaden!

 

Tid: Lördagen 5 maj mellan kl. 11-16
Plats: Trädgårdsstadens nya skola vid Nolhagavägen i Skövde

Det är gratis inträde till alla aktiviteter under Bodagen.

 

Program för Bodagen

Ladda ner programmet som pdf.
Ladda ner en karta över området där Bodagen hålls.

 

Kika in i Trädgårdsstadens nya och framtida boenden

Plats: Trädgårdsstadens skolgård och respektive byggaktörs tomt
Tid: 11–16

Tillsammans med byggaktörerna i etapp 2 av Trädgårdsstaden skapar vi en fullspäckad dag i stadsdelen. På plats finns Götenehus, Swebostad, Nässjöhus, Vårgårdahus, Sverigebogården, BorohusQbicon Fastigheter och Skeppsviken. Du möter dem vid deras respektive hus eller tomter. Följ med in i några av de färdigbyggda husen, se hur projekten växer fram och hitta ditt framtida drömboende! Ladda ner en karta över området här.

 

Upptäck nya Trädgårdsstadens skola

Plats: Trädgårdsstadens skolgård och klassrum
Tid: 11–16

Ta chansen att besöka de helt nya klassrummen och få en glimt av framtidens skola före alla andra! Under dagen träffar du rektor och arbetslagledare för Trädgårdsstadens skola som berättar om den nya skolverksamheten som startar till höstterminen 2018. Hör dem berätta om organisationen, antalet elever samt hur den fysiska miljön är utformad för att erbjuda en variation där alla elever har plats för kreativitet och ro.

 

Ställ dina frågor till Skövde kommun

Plats: Trädgårdsstadens skolgård
Tid: 11–16

Under Bodagen har du möjligheten att prata med politiker samt ansvariga tjänstepersoner från olika delar av Skövde kommun. På plats finns kommunalråd, ledningen från sektor samhällsbyggnad, energirådgivare, gatuprojektörer, stadsträdgårdsmästare, planarkitekter, markingenjörer och representanter från fastighetsavdelningen.

 

Ponnyridning och skattjakt

Plats: Trädgårdsstadens skolgård
Tid: 11-16 (skattjakten) och 13.30–15.30 (ponnyridning)

Skövdes ryttarförening håller vanligtvis hus i Ridskolan på andra sidan Nolhagavägen. Under Bodagen får vi besök av deras ponnys som tar barnen på en fin runda runt skolgården. För att upptäcka mer av Trädgårdsstaden kan man ge sig ut på skattjakt i området! Vem hittar skatten?

 

Inspireras av Stallsikens utbud

Plats: Trädgårdsstadens skolgård
Tid: 11–16

Under Bodagen flyttar några av Stallsikens butiker till Trädgårdsstadens skolgård! Ta del av det närliggande serviceutbudet och få tips och inspiration om trädgård, utbyggnad eller inredning. Närvarande företag från Stallsikens handelsområde är Mio, Biltema, Plantagen och Borgunda bygg.

 

Miniseminarium x3

Plats: Trädgårdsstadens skola, våning 2

Spaning om ränteläget Pauline Johansson och Robin Gustafsson, Nordea
Tid: 11.30-12.00 och 13.45-14.15
För att kunna köpa en bostad behöver vi oftast låna pengar av en bank. Då är det viktigt att ha koll på räntan och hur den förväntas ändras under kommande år. Pauline och Robin, privatrådgivare på Nordea, föreläser och svarar på de frågor du kan tänkas ha inför ditt bostadsköp.

Trädgårdsstadens återkomst Erika Wörman, Djurgårdsstadens arkitekter
Tid: 12.15-12.45 och 14.30-15.00
Visste du att det sedan länge funnits trädgårdsstäder över hela världen? Under detta seminarium får vi följa med på en resa i trädgårdsstädernas historia, från dess glansdagar till fall – för att återigen blivit ett framgångsrikt bostadskoncept under senare tid. Hör Erika berätta om vad som utmärker en trädgårdsstad, med avstamp i Skövdes egna stadsdel som hon har varit med och utvecklat. Missa inte denna spännande djupdykning och chansen att lära dig mer om ditt nuvarande eller framtida bostadsområde!

Så trivs vi i TrädgårdsstadenHanne Larssen, HKL Research
Tid: 13.00-13.30 och 15.15-15.45
Under vintern genomfördes en undersökning i Trädgårdsstaden för att ta reda på hur bra de boende trivs med sin stadsdel. Resultatet var långt över förväntan! Kom och hör Hanne, som genomfört undersökningen, berätta om framgångsfaktorerna, men även det man saknar. Under detta seminarium närvarar även tjänstepersoner från Skövde kommun för att svara på frågor och bemöta synpunkter. Passa på att lyssna på vilka åtgärder som är aktuella framöver!

 

Smaka på Trädgårdsstaden

Plats: Trädgårdsstadens skolgård
Tid: 11–16

Mattias Mat kommer vara på plats under Bodagen för att servera enklare mat och dryck.

 

Hitta till Bodagen

Bil: Följ Nolhagavägen österut från Stallsikens handelsplats för att komma till Trädgårdsstadens nya skola där Bodagen hålls. Följ rondellskyltarna när du närmar dig. Eftersom stadsdelen inte är färdigbyggt ännu går det bra att parkera längs med lokalgatorna runt skolorna. Det finns personal på plats som visar dig rätt.

Buss: Stadsbusslinje 4 går till Trädgårdsstaden från olika delar av Skövde och tar knappt 20 minuter från Skövde Resecentrum. Hoppa av på hållplats Trädgårdsstadens skola för att komma närmast Bodagen.

Cykel: Från Skövdes stadskärna tar det inte mer än 20–25 minuter att ta sig till Trädgårdsstadens skola. Varför inte göra Bodagen till en cykelutflykt för hela familjen? Det finns ännu inga cykelställ vid skolgården, så parkera på en plats där du inte står i vägen.

 

Observera!
Vi informerar, enligt ny lagstiftning i Dataskyddsförordningen, om att Skövde kommun kommer att fotografera och filma under Bodagen i syfte att visa upp hur dagen blev samt för att marknadsföra liknande event i framtiden.

Om du inte vill medverka på foto eller film kan du berätta detta för oss under Bodagen eller höra av dig till maria.j.bolin@skovde.se innan du kommer.