Tomtkö

Är du intresserad av att köpa en tomt? Gå då med i Skövde kommuns tomtkö.

Anmäl dig till tomtkön

Observera! Under januari och februari 2019 är e-tjänstsystemet för nyregistrering till tomtkön stängt, vilket innebär att det inte går att nyregistrera sig i tomtkön under dessa månader. Du som vill nyregistrera dig i tomtkön kan alltså göra detta först i mars. Du som redan står i kön kommer att få ett mail under vecka 3 med en bifogad länk där du genomför den årliga inbetalningen. Var uppmärksam på att mailet skickas till den e-postadress du anmält när du registrerade dig till tomtkön. Du kan nå ”Mina sidor” även under januari-februari, för att bland annat se din nuvarande plats i kön.

Från och med mars gäller:

För att du ska få möjlighet att köpa den tomt du allra helst vill ha måste du anmäla dig till vår tomtkö och betala tomtköavgiften på 400 kr.

Anmälan till tomtkön gör du via e-tjänst med direktbetalning. När betalningen är godkänd har du fått en plats i tomkön. Här hittar du anmälan till tomtkön (öppnar i mars). Fyll i dina personuppgifter och betala direkt i e-tjänsten med bankkort (Visa/Mastercard). Du kan se din plats i kön via Mina sidor. För att du säkert ska få information från tomtkön behöver du uppdatera din Profil på Mina sidor med e-post.

Fortlöpande betalning

Det är bara första året (när du gör din nyanmälan till tomtkön) som du ska fylla i ansökan via e-tjänsten. Följande år som du vill stå kvar i tomtkön och betala avgiften gör du detta via det mail du får från Skövde kommun med påminnelse om att betala årlig avgift. Avgiften ska vara oss tillhanda senast den 28 februari varje år.

Lediga tomter

Klicka här för att se vilka områden som är aktuella.

Intresseanmälan tomt

Efter att du registrerats i Skövde kommuns tomtkö har du möjlighet att reservera en ledig tomt. Anmälan görs via mail till samhallsbyggnad@skovde.se

Infomation som måste framgå i anmälan för att den ska anses fullständig är följande:

  • Förnamn Efternamn
  • Postadress
  • Personnummer
  • Mailadress
  • Telefonnummer

 

Ragordna sedan den eller de tomter som du är intresserad av i en fallande skala från 1. Det vill säga: ange den tomt du allra helst vill ha som ditt 1:a handsval, vidare nästa tomt som 2:a handsval, 3:e handsval och så vidare.