All digital week

Runt om Europa arrangeras All Digital Week under vecka 12. Bibliotek, myndigheter, organisationer och företag möter människor i kompetenshöjande insatser och dialog om digitala tjänster och ökad digital delaktighet.

Årets All Digital Week fokuserar på två teman:

Tema 1:
Bygg förtroende för teknik genom att utveckla kritiskt tänkande och mediekunskap (inklusive att vara medveten om och bekämpa falska nyheter, hatiska budskap och missbruk av sociala medier).
Skövde kommuns IT-avdelning finns på plats för att informera om kommunens digitala tjänster. De hjälper också till att hitta rätt på den egna telefonen eller surfplattan.

Tid: Tisdag 20 mars kl 10.00-13.00/Torsdag 22 mars kl 13.00-16.00
Plats: Stadsbiblioteket, Skövde Kulturhus

Tema 2:
Utveckla ett livslångt lärande för att förbättra digitala färdigheter i en ständigt föränderlig och alltmer digitalorienterad ekonomi.
I veckan uppmärksammar Skövde kommun Earth Hour och med koppling till det kommer Anders Källström från Högskolan i Skövde och föreläser om Digitalisering för hållbar utveckling.

Tid: Fredag 23 mars kl 12.00-13.00
Plats: Stadsbiblioteket, Skövde Kulturhus

All Digital Week hette tidigare Get Online Week.

Kontakt:
Eva Kihlström, programansvarig biblioteksassistent,