Arvid och Isak i topp på SM i motocross

Arvid Lüning och Isak Gifting på Gymnasium Skövdes Riksidrottsutbildning fortsätter att göra väldigt bra ifrån sig på SM i motocross. Nästa SM-tävling går av stapeln 5-6 maj.

I årets första SM-tävlingar tog Arvid Lüning första plats i u-17 125cc och Isak Gifting blev tvåa i MX2 250cc, i samma klass placerade sig Tim Edberg som femma. Elix Ruth, som under våren varit skadad, placerade sig på en åttonde plats i u-17 125cc. 

Killarna har sin vardag på Gymnasium Skövde där de går på ekonomiprogrammet och kombinerar sina studier med elitsatsning inom motocross. En vanliga skoldag börjar med morgonträning i Tibro i där man har fysträning eller kör på bana. Efter avslutad träning börjar skoldagen på Gymnasium Skövde och på eftermiddagen och kvällen fortsätter träningspassen. 

Flera av eleverna på riksidrottsutbildningen på Gymnasium Skövde tävlar för sina hemmaklubbar med tränas till vardags av Espen Blikstad och Magnus Hultberg som är anställda på skolan.

Tidigare meriter:

  • Arvid Lüning tog första plats i årets första SM-tävling i klassen u-17 125cc
  • Isak Gifting har vunnit SM två år i rad i u-17 125cc men har i år avancerat till MX2 där han hittills tagit en andraplats.
  • Isak Gifting, Tim Edberg och Arvid Lüning tävlar även i EM i motocross. Bäst har det gått för Isak Gifting som tagit poäng vid tävlingarna.
     

Kontakt:
Linda Sjöberg, Programledare för Ekonomiprogrammet, Gymnasium Skövde
Telefon 0500 – 49 37 65
linda.sjoberg@skovde.se