Cykla i bygda-deltagarna trampar på

Deltagarna i Cykla i bygda har nu kämpat i två månader för att byta ut minst hälften av sina bilresor mot cykelresor.

Vi har gjort ett nedstamp innan semestern för att se vad deltagarna själva har att säga om utmaningen!

Cykla i bygda drivs tillsammans med Energimyndigheten och pågår fram till slutet av september. Målet är att visa att man med rätt cykel kan byta ut majoriteten av sina vardagsresor, vilket är bra för både hälsan och klimatet, men även mängden trafik på vägarna. Anna Frisén, som är bosatt på Billingsluttningen, är en av deltagarna.

– Nu har halva tiden gått och jag är så glad för att jag är med i Cykla i bygda. Första turerna var jobbiga och ovana, men nu föredrar jag cykeln om jag ska någonstans inom Skövde. Det är så mycket lättare än att ta bilen. Jag älskar cykeln!

Detta visar sig också i de preliminära uppgifter projektledare Ludvig Isacsson fått in.

– Som det ser ut nu lyckas deltagarna använda cykeln mer än de använder bilen, vilket är jättekul! Vi kan också se att det främst är resor till och från jobbet deltagarna väljer att byta ut, medan resor som sker på fritiden är svårare att byta ut, säger Ludvig.

Johan Frenning, som också är deltagare, håller med:

– Ja, det gick fort att ändra till att cykling till jobbet var en självklarhet. Helgens resor är svårare att byta ut. Det är ett tag kvar innan cykeln blir det spontana fordonet för att handla på en helgmorgon.

Mer information om deltagarna och projektet finns på www.skovde.se/cyklaibygda.

 

Kontaktperson:

Ludvig Isacsson, energi- och klimatrådgivare
ludvig.isaksson@skovde.se
0500 – 49 82 39