Earth Hour-veckan i Skövde

Vecka 12 är det Earth Hour-vecka, en av världens största miljömanifestationer. Varje år anordnar Världsnaturfonden Earth Hour för att uppmana makthavarna att ta ställning för planeten.

I år uppmärksammar Skövde kommun klimatet genom att ha en mängd olika aktiviteter som fokuserar på miljöfrågan. Nästa vecka kan Skövdes invånare bland annat se filmen En obekväm uppföljare, lära sig mer om solceller eller se klimatförändringarna på ett sätt som man aldrig gjort tidigare.

– Vi fungerar som en samordnande aktör, där vi vill inspirera andra verksamheter, både offentliga och privata, att se över sitt miljöarbete, säger Sari Strömblad, miljöstrateg på Skövde kommun. Genom olika aktiviteter som får oss alla att tänka till kring vårt sätt att leva hoppas vi att fler går från ord till handling.

Ladda ner hela programmet på www.skovde.se/earthhour

Kontakt:
Sari Strömblad, miljöstrateg