Elever från Gymnasium Skövdes Industritekniska program till Yrkes SM

Jonathan Lindqvist och Hampus Bertilsson går i årskurs 3 på det Industritekniska programmet på Gymnasium Skövde och de har visat fina kunskaper inom svets. Den 20 mars bär det av till Yrkes SM i Piteå.

Uttagningen till Yrkes SM har skett via svetsarprövningar där en kvalificerad kontrollant från Force Technology Sweden AB* har bedömt elevernas kunskaper. Det är tre uttagningstävlingar i Sverige, de sex bästa från alla tävlingarna gör senare upp i Uppsala den 25-27 april. Kriterierna på tävlingsmomenten under Yrkes-SM har Svetskommissionen, SVMEK, Industriarbetsgivarna, IF metall, Ekebackeskolan i Osby och Lincon elecktic tillsammans kommit fram till. Vinnarna från Yrkes SM får representera Sverige i svets på Yrkes EM i Budapest 2018.

 Mer information om kriterier och tävlingarna finns på www.svets.se eller www.yrkessm.se  

* Force Technology Sweden AB är ett av SWEDAC godkänt certifieringsorgan. Organisationen består av ett antal välutbildade svetskontrollanter geografiskt spridda över landet, som garanterar att det utgivna ackrediterade certifikatet lever upp till europeiska och internationella krav.

Kontakt:
Monica Gustafsson
Lärare Industritekniska programmet, Gymnasium Skövde
Telefon: 070-307 71 42
monica.e.gustafsson@skovde.se