Elever från Restaurang- och livsmedelsprogrammet lagar mat från Nobelfesten

Gymnasium Skövdes Restaurang- och livsmedelsprogram har under de senaste tolv åren medverkat på Nobelbanketten i Stockholms stadshus. Nu är det dags för eleverna att tillaga och servera 2017-års Nobelmiddag till gäster på Kavelbro.

De senaste tolv åren har elever från Gymnasium Skövdes Restaurang- och livsmedelsprogram deltagit på Nobelmiddagen. Eleverna Linda Reis och Gabriella Karlén togs förra året ut för att få den ärofyllda möjligheten att delta på Nobelbanketten i Stockholms stadshus där de lagade mat tillsammans med programledaren och läraren Joakim Funk. I veckan ska de nu tillsammans med övriga elever och lärare på Restaurang- och livsmedelsprogrammet tillaga maten från Nobelmenyn och duka upp för Nobelbankett på skolans restaurang på Kavelbro. Torsdagen den 22 februari får sedan omkring 60 inbjudna gäster njuta av maten.

För Restaurang- och livsmedelsprogrammets elever är det ett fantastiskt tillfälle att få förbereda, tillaga och servera mat på högsta nivå, precis som man gör under Nobelbanketten. På plats på Kavelbro för att coacha eleverna är Gunnar Eriksson, köksmästare och ansvarig för Nobelbanketten i Stockholms stadshus. Även Daniel Svensson, tidigare lärare på Restaurang- och livsmedelsprogrammet, och Henrik Fredriksson, tidigare elev, som båda arbetat på Nobelfesten kommer att delta i arbetet.

Samarbetet med Stockholms stadshus och Nobelbanketten är unikt då Gymnasium Skövdes Restaurang- och livsmedelsprogram är den enda restaurangskola i Sverige som anordnar denna typ av arrangemang på sin skola.

-          På Gymnasium Skövde är vi glada över att skolan och våra duktiga elever återigen får anordna Nobelbankett. Att få samarbeta med Stockholms stadshus är en kvalitetsstämpel för utbildningen, säger Joakim Funk.

Kontakt:
Joakim Funk
Programledare, Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Gymnasium Skövde
Telefon: 0500-497564
joakim.funk@skovde.se