FutureDays i Skövde stadshus 17-18 maj

Under två dagar, den 17:e och 18:e maj, fylls Stadshusets entréplan med allt det senaste inom digital teknik! Syftet med dagarna är att inspirera, informera och ge möjlighet att klämma och känna på det senaste inom digital teknik.

Skaraborgs Innovationssluss är representerad och för att hjälpa till att realisera idéer och lösningar som besökarna kommer på under dagarna. Kanske kan dagarna inspirera till digitalisering som gör din och dina kollegors arbetsdag enklare, roligare och effektivare? Genom att jobba smart och med digitalt stöd, ger vi bättre och effektivare service till våra kommuninvånare!

Medarbetare från alla Skaraborgs kommuner har bjudits in till drop-in under dagarna.

Dagarna kretsar kring fyra områden:

Mässområdet – Här presenterar våra partners digitala lösningar från kunder runt om i landet. Microsoft, ATEA och Sogeti är på plats och erbjuder besökaren att prova på VR-teknik inom vårdområdet.

Digitala skolan – Ett eget område med fokus på tekniska lösningar och tjänster för pedagogik och utbildning, bland annat genom diagnos för läsförståelse och robotar för att ge långtidssjuka barn möjlighet att delta i undervisning hemifrån.

Digitala möten – Effektiva digitala möten med teknikstöd för videomöten, interaktiva skärmar, automatisk dokumentation av mötet, videokonferensrobot och framtidens arbetsplats där inloggning sker med ansiktsigenkänning.

Digitala prylar – Prova på att flyga en drönare, träffa Gizmo, 3D skrivare, det smarta röststyrda hemmet och nyckellösa dörrlås!

Under dagarna hålls 20-minuters inspirationsföreläsningar kring det senaste inom digitalisering i praktiken – chattrobotar, moderna och effektiva möten, digitalisering i skolan, virtuell verklighet (VR) inom vården och mycket, mycket mer!

Media hälsas välkomna till en visning av mässområdet:

Tid: Torsdag 17 maj 11.00, Samling vid kontaktcenter.
Plats: Entréplan, Stadshuset

Kontakt: