Humanistelever på studieresa i Rom

Nitton elever från Humanistiska programmet på Gymnasium Skövde har tillbringat en vecka i Rom där de på plats har fått uppleva mycket av det som de studerar i skolan.

Den 8-15 mars var eleverna på studieresa till Rom, "Den eviga staden". Resan ingår i deras ordinarie studier och innan resan förbereder de sig i olika kurser som historia, latin, kultur, idéhistoria och italienska. Redovisningar i dessa ämnen sker sedan på plats i Rom.

Eleverna fick bland annat uppleva stadens arkitektur, de fina gränderna och piazzorna, Peterskyrkan samt påven som välsignar folket vid Petersplatsen. Andra besöksmål var Forum Romanum, Colosseum, Palatinen, hamnstaden Ostia Antica, Pantheon samt ett besök på Birgittas hus där de träffade nunnorna som bor där. En äkta italiensk gelato, några pizzor och goda pastarätter hann de också med. Resan innehåller allt en humanist gillar och är intresserad av, eller som eleverna uttrycker det, ”en resa att minnas för livet”.

Pressen välkomnas att komma och prata med några elever om deras upplevelser från studieresan. Bokning av tid och plats samt mer information via Humanistprogrammets programledare Rosina Saklanti.

Kontakt:
Rosina Saklanti, programledare Gymnasium Skövde
Telefon 0500-49 38 83
rosina.saklanti@skovde.se