Inspirationsmässa kring hälsa för gymnasieelever

Stress och psykisk ohälsa är ett ökande problem bland unga som vi tillsammans behöver förebygga. Skövdes gymnasieelever utbildas nu i hälsokompetens för att få en hälsosammare livsstil.

Genom att erbjuda elever i årskurs ett på alla gymnasieskolor i Skövde att delta på en inspirationsmässa kring hälsa vill vi öka deras kunskap om hur livsstilsval påverkar mående i både kropp och själ. Det blir ”prova på aktiviteter”, information och dialog med sakkunniga både inom kommun, region och näringsliv.

Deltagare på mässan är: Gong – LT kundaliniyoga, Volvo Hälsocoacher, #MissLyckad, ACTIC, STC, Älska Billingen – friluftsliv, UMO, Avspänning/avslappning workshop, MHFA – Mental Health First Aid, ANDT – med Kahot, Vågen med skolpsykologen, Positiv Psykologi  och Sömnskola.

Tid: 21 mars klockan 08:00-14.30
Plats: Nyeport

Hälsomässan är ett samarbete mellan: Gymnasium Skövde, Lichron teknikgymnasium, Plusgymnasiet, Praktiska gymnasiet, IT-gymnasiet och Volvogymnasiet.

Kontakt:
Fredrik Green