Pressinbjudan: Familjecentralen Kärnan firar 1-års jubileum

 

Media hälsas välkomna!

Tid: Fredag 9 februari klockan 10.00-12.00
Plats: Badhusgatan 29, våning 2.

Nu firar Skövde kommuns andra familjecentral, KÄRNAN, 1-års jubileum!
Det blir dockteater med Ingvor Carlsson (kl. 10.15) och överraskningar.
Vi bjuder även på tårta som sig bör på ett kalas.

Information om Kärnan
Kärnan är Skövdes andra familjecentral och det är en mötesplats för alla Skövdes barnfamiljer. Det är ett kunskaps- och informationscenter där man pratar mycket om barns utveckling, föräldrarollen och det viktiga samspelet mellan förälder/vårdnadshavare och barn.

Här samverkar barnmorskemottagningen, barnhälsovården (både Närhälsan och privata vårdcentraler) och socialtjänsten. Flera olika yrkesgrupper är representerade som till exempel pedagoger, barnmorska, barnhälsovårdssjuksköterska och familjerådgivare. De jobbar förebyggande, hälsofrämjande och med stödjande verksamhet. Familjecentralen samverkar även med Röda Korset, NTF, biblioteket, dietist med flera.

På Kärnan händer det mycket under en vecka. Det är öppen verksamhet för barn mellan 0-6 år några dagar i veckan och babylek en dag för de allra minsta. Dessa tillfällen är en otrolig viktig arena för föräldrar och barn som tillsammans kommer för att träffas, prata, diskutera och knyta kontakter i en stimulerande pedagogisk miljö. Kärnan erbjuder också riktade grupper, föräldraträffar, spädbarnsmassage och föräldrakursen Alla Barn i Centrum samt HLR utbildning.  

Något som är viktigt är att föräldrarna som kommer till Kärnan är delaktiga och också är med och formar verksamheten.

Kontakt:
Anette Olsson
Samordnare/Förskollärare, Familjecentralen Kärnan
Telefon 0500-49 86 53