Pressmeddelande: Skövde blir inspelningsplats för världens första realityshow inom e-sport

Idag har Skövde kommun träffat ett strategiskt avtal med Gamingzone Entertainment AB för att i Skövde producera kommande säsonger av GAMERZ.

GAMERZ, världens första live reality show inom e-sport, är programformatet där de lovande Counter Strike-talangerna får en unik chans att uppfylla sin dröm om att bli e-sport proffs. Vinnarna i GAMERZ kommer få möjligheten att bli en del av världslaget FNATIC Academy. 

 - Vi kan ta en duktig spelare från pojk/flick-rummet i källaren hemma hos föräldrarna till världsscenen inom esport. Första säsongen av GAMERZ visades i maj 2017. Då var deltagarna talanger från Sverige, Norge och Danmark. Nu vänder vi oss till talanger från hela Europa som får denna möjlighet, säger Karl Mikael Cakste, VD på Gamingzone Entertainment. Och alla kommer till Skövde!

Programmet spelas in på Gothia Science Park där det just nu byggs ett stort, häftigt GAMINGHOUSE. I GAMINGHOUSE kommer 12 talanger att under 20 intensiva dagar leva, bo, äta och spela CS:GO. Och det gäller att ens lag vinner, annars riskerar man att få åka hem. För utanför GAMINGHOUSE står hela tiden hungriga utmanare som vill åt din plats.

 - Skövde strävar efter att förstärka sin position som Sveriges ledande spelstad. GAMERZ har en stark fan-base och har några av de allra främsta inom esporten kopplade till sig. Därför ser vi detta som en möjlighet att sätta Skövde på kartan för alla som är intresserade av esport, säger Katarina Jonsson, kommunstyrelsens ordförande i Skövde.

 Program- och mediabolag över hela världen har visat intresse för att spela in lokala versioner av GAMERZ. Planen är att spela in även dessa program i Skövde.

 Skövde ser detta som ett naturligt första steg att skapa fler möjligheter åt de aktiva inom e-sport scenen i regionen. Vi skapar en miljö som är intressant för såväl aktiva spelare som publik, säger Katarina Jonsson.

 - För oss är det intressant att vara i just Skövde då här finns såväl kompetens som passion för gaming och esport. Det var ett viktigt kriterium varför vi valde att vara här, avslutar Karl Mikael Cakste.

Inom kort kommer det offentliggöras när GAMERZ säsong 2 börjar sändas och var man kan se programmet.

Om Gamingzone Entertainment
Gamingzone Entertainment är ett underhållningsföretag inom e-sport som fokuserar på att skapa berättande och underhållande originalformat inom e-sport. Grundarna har en bakgrund från TV4, MTG och Endemol Shine och har bl a varit involverade i produktionen av BigBrother, Idol, Robinson.
Trailer från GAMERZ säsong 1: https://vimeo.com/238171809
www.gamerz.global

Om Skövde kommun
Skövde kommun har under 10 år haft ett strategiskt fokus på dataspel och dataspelsutveckling tillsammans med Gothia Innovation AB och Högskolan i Skövde.

Avtalet med Gamingzone Entertainment är ett resultat av samverkan mellan Skövde kommun, NEXT Skövde, Sweden Game Arena och Kreativa Hus Skövde AB. Syftet är att stärka e-sporten i regionen samt att ytterligare stärka Skövde som spelstad.

Kontakt:

Victor Sunnliden, marknadsutvecklare, Skövde kommun
Telefon: 0722-11 80 87
e-post: victor.sunnliden@skovde.se

Peter Yström, marknadsutvecklare, Skövde kommun
Telefon: 073-712 65 67
e-post: peter.ystrom@skovde.se