Tillsammans gör vi Ryd pRYDligt

Nu är städkampanjen pRYDligt igång i Ryd. Mellan 16 april och 6 maj satsas det
lite extra för att skapa medvetenhet kring nedskräpning och uppmärksamma vikten av att gemensamt ta ansvar för vår
miljö.

Gemensam städdag 20 april

Fredagen den 20 april mellan klockan 11.00-14.00 genomförs en gemensam städdag i Ryd. Förskolor, skolor, företag och andra organisationer i området deltar under dagen för att bidra till ett pRYDligt Ryd. Svenska Kyrkan och Skövde kommun bjuder på korv med bröd och tårta till alla som hjälper till.

Familjedag med miljötema 21 april

Lördagen den 21 april fortsätter den gemensamma städningen men det blir också massor av andra aktiviteter. Mellan klockan 12.00-15.00 händer det saker på flera olika platser i Ryd:

• Loppis och klädbytardag i Rydskolan
  • Återvinningspyssel med Baltazhar på biblioteket
  • Plogga (kl. 12) - jogga och plocka skräp samtidigt
  • Testa el-cyklar och lär dig mer om solceller
  • Testa instrument från musikskolan

Under kampanjen pågår dessutom en utställning på biblioteket i Ryd som handlar om hur lång tid det tar för skräp att brytas ned i naturen. Där visas också städningen genom tiderna från Skövde stadsmuseum och det finns en tipspromenad med miljötema.

Bakom kampanjen står Skövde kommun, Skövdebostäder, Balder, Förskolan Kameleonten och Svenska Kyrkan.

Kontakt:
Karin Holm, områdesutvecklare