Välkommen till bodagen

Lördagen den 5 maj bjuder Skövde kommun in till en heldag med aktiviteter i Trädgårdsstaden. Syftet med dagen är att få fler att upptäcka Trädgårdsstaden.

Under Bodagen fylls Skövdes nyaste stadsdel med en mängd aktiviteter för hela familjen. 

Tid: lördagen 5 maj kl. 11-16
Plats: nya Trädgårdsstadens skola vid Nolhagavägen, Skövde

Programmet
Under dagen kommer besökarna kunna gå på hus- och tomtvisningar hos byggherrarna och besöka utställningstorget med aktörer från Stallsiken på plats. 

Kommunalråd samt representanter från olika verksamheter på Skövde kommun, som skolenheten, planenheten, gata- och parkenheten, energirådgivningen finns på plats under hela dagen för att svara på frågor om Trädgårdsstadens utveckling och information till de boende i stadsdelen. 

Aktiviteter
11.30-12.00 - Spaning om ränteläget (föreläsning)
12.00-12.20 - Skolan informerar om sin verksamhet
12.15-12.45 - Trädgårdsstadens återkomst (föreläsning)
13.00-13.30 - Så trivs vi i Trädgårdsstaden (föreläsning)
13.30-15.30 - Ponnyridning med Skövde Ryttarförening
13.45-14.15 - Spaning om ränteläget (föreläsning)
14.00-14.20 - Skolan informerar om sin verksamhet
14.30-15.00 - Trädgårdsstadens återkomst (föreläsning)
15.15-15.45 - Så trivs vi i Trädgårdsstaden (föreläsning)

Media hälsas välkomna att närvara under Bodagen.
Kontakta oss enligt nedan för att bestämma tid för intervjuer på plats.

Kontaktperson
Maria Bolin, kommunikativ samhällsplanerare
0500-49 81 89
maria.j.bolin@skovde.se

 

Bodagen är ett medborgarinitiativ som ska locka invånare till Trädgårdsstaden
Trädgårdsstaden är Skövdes nyaste stadsdel och inte sedan Södra Ryd byggdes på slutet av 70-talet har ett lika stort sammanhängande bostadsområde vuxit fram i kommunen. Men det återstår flera etapper av stadsdelen som ska växa fram under flera år. Bodagen anordnas för att uppmärksamma Trädgårdsstadens kvaliteter och besvara de frågor som nuvarande och framtida boenden kan ha. 

– Det byggs på många ställen i Skövde och helst skulle vi vilja anordna bodagar överallt, säger Maria Bolin, kommunikativ samhällsplanerare på Skövde kommun. Att vi väljer att fokusera på Trädgårdsstaden denna gång är för att det är den största nutida satsningen kommunen gjort samt att det finns ett stort engagemang från byggbolagen i stadsdelen. 

Bodagen anordnas tillsammans med en rad aktörer, där byggbolagen varit bland de viktigaste. Initiativet kom från Lars Bonander, marknadsutvecklare på Swebostad, ett av byggbolagen som bygger bostäder i Trädgårdsstaden. 

– Eftersom det är en helt ny stadsdel som växer fram har det varit svårt att föreställa sig hur det kommer se ut fullt utbyggt samt att nå ut med Trädgårdsstadens alla kvaliteter, säger Lars Bonander. Därför är det viktigt att vi bjuder in till Bodagen och att vi på plats kan visa upp helheten i området. Det omfattar inte bara var och hur man kommer kunna bo, utan även andra faktorer som skola, serviceutbud och närhet till rekreation.

– Byggbolagen i Trädgårdsstaden känner att de kvaliteter som man som aktör letar efter finns i stadsdelen, säger Lars Bonander. Det är ett fantastiskt område att bygga och, inte minst, att bo i! Vi är väldigt nöjda med samarbetet med kommunen och framgångsfaktorn har varit att vi har kunnat göra detta tillsammans.